HimLen SugeR

Det finns de som är rädda för att prata om sådana här saker med barn. Men barn vet och förstår mer än man tror och kan behöva få prata om det som känns jobbigt.. Det är inte heller helt lätt att illustrera sådana här texter. Man vill inte skriva läsaren på näsan hur känslor känns. Det blir lätt patetiskt, men samtidigt kan ju en sådan här bok användas som en spegel och utgångspunkt för samtal.Fellan och Ellen

Jenny Ludvigson, präst i Eskilstuna säger: fantastiska böcker! Jag tror att dessa kommer till bra användning. Det finns ganska få böcker som handlar om död och barn. Att få ihop en berättelse som är ärlig, givande och vacker med bilder som ger samma intryck är problematiskt. Vid första anblick tycker jag att ni har lyckas bra! … Enkelt, rent och trovärdigt. Tack!

23 fellan kniperkopialI ett citatfrån Memento, begravningsbranschens tidning 2014, säger 9-årige Otto Göthborg: Jag är 9 år och har läst den här boken. Jag är glad att jag inte känner någon som är död, då hade jag nog blivit ledsen när jag läste den. Boken var bra och intressant och jag tycker att andra barn ska läsa den också – – – Jag kommer nog att läsa den igen. Bilderna var fina. Himlen suger är ett roligt namn på boken.